
BAHAN :
250 G Ayam @ Daging
2 Biji Bawang Besar Dihiris
3 Helai Daun Limau Purut
2 Sudu Sos Tiram
3 Sudu Sos Cili
2 Batang Serai Diketuk.
3 Biji Cili Api, Mengikut Pedas Masing-masing
3 Sudu Besar Pes Tomyam Nurul
3 Biji Kacang Panjang
1 Peket Putik Jagung
Sedikit Bunga Kobis
1 Batang Lobak Merah
Sedikit Minyak Masak
CARA MEMASAK :
1.Panaskan minyak & tumis bawang besar
2. Masukkan ayam & tambah sedikit air untuk
mengempukkan ayam.
3. Masukkan Pes Tom Yam Nurul, sos tiram, sos cili,
serai, daun limau purut & cili api.
4. Bila mendidihkan, masukkan lobak, putik jagung &
bunga kobis.
5. Padamkan api & masukkan kacang panjang.
Alhamdulillah. Sedap tp sye kurangkan pes tomyam sebab tak nak pedas dan pekat sgt.
ReplyDelete