Saturday, November 21, 2009

RESEPI AYAM PAPRIK

















BAHAN :

250 G Ayam @ Daging

2 Biji Bawang Besar Dihiris

3 Helai Daun Limau Purut

2 Sudu Sos Tiram

3 Sudu Sos Cili

2 Batang Serai Diketuk.

3 Biji Cili Api, Mengikut Pedas Masing-masing

3 Sudu Besar Pes Tomyam Nurul

3 Biji Kacang Panjang

1 Peket Putik Jagung

Sedikit Bunga Kobis

1 Batang Lobak Merah

Sedikit Minyak Masak


CARA MEMASAK :

1.Panaskan minyak & tumis bawang besar

2. Masukkan ayam & tambah sedikit air untuk

mengempukkan ayam.

3. Masukkan Pes Tom Yam Nurul, sos tiram, sos cili,

serai, daun limau purut & cili api.

4. Bila mendidihkan, masukkan lobak, putik jagung &

bunga kobis.

5. Padamkan api & masukkan kacang panjang.

1 comment:

  1. Alhamdulillah. Sedap tp sye kurangkan pes tomyam sebab tak nak pedas dan pekat sgt.

    ReplyDelete